450
SCHELDESTREEK
460
DEINZE-EEKLO
470
LAND VAN WAAS
480
DENDERSTREEK
490
VLAAMSE ARDENNEN

 

450   SCHELDESTREEK

 

460   DEINZE-EEKLO

 

470   LAND  VAN  WAAS

 

480   DENDERSTREEK

Programma  Senioren  Aalst

Uitnodigingen Verslagen
Programma  september 2018 - juni 2019 PROGRAMMA
september 2018
januari 2019
 
     

Programma  Senioren  Dendermonde

Uitnodigingen Verslagen
     
Jaarprogramma  2018 JAARPROGRAMMA  2018  

 

490   VLAAMSE  ARDENNEN

JAARROGRAMMA  2015 - COV SENIOREN  CLUB  OUDENAARDE-RONSE

Inschrijven en betalen:  COV-Seniorenclub Zottegem, Zuidlaan 169, 9630 Zwalm, BE37 7785 9435 5128

 

BESTUURSPLOEG club ZOTTEGEM:   

covvrienden@gmail.com

https://sites.google.com/site/covvrienden/

Via deze link krijg je per activiteit meer info

Voorzitster:  Van der Donck Annie - 055 498 420 - annie.vdd@telenet.be

Ledenadministratie: Batjoens Liliane - 09 360 95 55 - guyvanderbbracht@hotmail.be

Secretariaat:  Van Waeyenberge Clebert - 09 360 31 27 - c.vanwaeyenberge@telenet.be

Verantwoordelijken activiteiten:
     -
De Feyter Nikole - 09 360 44 62 - luk.oste@gmail.com
     - De Potter Johan - 09 360 51 71 - johandepotter@telenet.be

Support & Webmaster: De Putter Geert - geert@putter.be
 

 COV  VLAAMSE  ARDENNEN

22-02-2016: Bezoek Brouwerij Contreras

Op maandag 22 februari verzamelden  29 senioren in Gavere, het prinsdom aan de Schelde. Op het hoogste punt van de Oostvlaamse gemeente brouwt de familiale brouwerij Contreras al bijna 200 jaar artisanale bieren.  Dochter Ann Contreras nam de voorstelling van de brouwerij voor haar rekening, gevolgd door een bezoek aan de verschillende locaties. Daarna nam Frederik De Vrieze het roer over om de aanwezigen te verrassen met een heerlijke degustatie waarbij we konden kiezen uit het ganse Valeir-gama.  Tenslotte konden de liefhebbers nog genieten van een Valeir Coffee, een bier-koffielikeur op zijn best.   

Vóór ons  vertrek werden we nog eens herinnerd aan de eerstvolgende activiteiten.  

Donderdag 17 maart : 
winterwandeling
te Ooike.  We vertrekken om 14.30 u.  Dinsdag 26 april:  bezoek aan de floraliën te Gent.  Storten vóór 20 maart.   (Meer info volgt)    

 

COV-senioren Oudenaarde-Ronse

25-01-2016: nieuwjaarsviering

Voor onze jaarlijkse nieuwjaarsviering werd dit jaar het Winkelcentrum De Passage in de Sint-Martensstraat 37 in Ronse de plaats waar 45 gelukkige senioren om 12 uur verwelkomd werden door leider Patrik.  Na het aperitief in de middenbeuk van de vroegere kerk (de Passage)  konden we plaatsnemen in de eetgelegenheid NA-SO. In dit bijzonder mooi kader werd ons  een lekker en verfijnd diner  aangeboden .  Tussendoor las leider Patrik een hartverwarmende nieuwjaarsbrief voor . 

Tevens  werd ook onze aandacht gevraagd voor een rijkgevuld  jaarprogramma 2016 .     

Op dinsdag 8 december  had het bestuur voor een bowlingtoernooi gezorgd in  BOWLING  STONES te  Oudenaarde.   Het  kwam  er niet op aan met mekaar in competitie te treden.  Alle deelnemers waren zo sportief ingesteld dat deelnemen belangrijker was dan winnen.  Sommigen hadden het aanvankelijk moeilijk om de bal op de bouwlingbaan te houden.  Luc  kon het meerdere keren klaren dat nog één pin bleef staan.  Maar wie al de pins omver gekegeld had wist al vlug dat hij een strike gespeeld had.  In de pauze konden we gezellig tafelen met koffie en pannenkoeken.  Na het tweede deel kwam de uitbater met de uitslag .  Christine kwam als winnares van het toernooi uit de bus.  Maar al de andere deelnemers hadden evenveel pret beleefd .  Om deze spelnamiddag af te sluiten werd aan iedereen nog een drink aangeboden.   Dit was een uitstekend moment om het voorlopige programma 2016 voor te stellen.  Met de nieuwjaars-viering op maandag 25 januari wordt, om 12 uur ,  het nieuwe werkjaar ingezet.  In restaurant ‘Na So’ – culinair in de St.-Marten-straat 37 te Ronse  kunnen we mekaar een voorspoedig nieuw jaar toewensen.

Op maandag 9 november werden in de kapel van het  Begijnhof onze overleden leden herdacht, in het bijzonder:  Aline  Dumont,  zuster Geertrui en Joris Schaubroeck.  Daarna trokken we naar het  ACV-lokaal  voor onze geroemde koffietafel.  Eerst  stelde onze proost, E.H. Roland Van Rostenberge zijn recent geschilderde KRUISWEG  voor  waarin de link gelegd wordt tussen kruisweg  in Lourdes en de actualiteit , verwerkt in een groter hedendaags tafereel.  In 15 schilderijen worden  situaties in de wereld voorgesteld.  Zo  wordt de voorstelling : ‘Jezus troost de wenende vrouwen’  geactualiseerd met het beeld van  de bootvluchtelingen  die aan wal komen in Lampedousa en er getroost worden door paus Franciscus.  De nagenoeg veertig aanwezigen waren sterk geraakt in hart en  ziel door de boeiende uitleg en de aangrijpende beelden op doek. 

 

Met COV- Oudenaarde naar het Saarland

11 tot 14 oktober 2015

Met een 40-koppige bemanning vertrok de bus om 7 uur vanuit het Ohioplein in Eine richting Saarland.  De verwachtingen waren, dat we naast het in contact komen met de Duitse taal ook zouden kunnen genieten van toeristische bezienswaardigheden en van culinaire heerlijkheden, vooral in het viersterrenhotel ‘Victor’s Seehotel Weingärtner’.         

Als de kers op de taart kregen we de eerste drie dagen  prachtig  herfstweer  zodat we de herfstkleuren optimaal  konden bewonderen.  Enkele hoogstandjes op de eerste dag  waren:  het bezoek aan villa Borg (een gereconstrueeerde Romeinse villa), het uitzicht op de Saarscheife (een meander in een prachtig natuurgebied) en het bezoek aan Mettlach  met het keramiekmuseum van Villeroy en Boch in het benedictijnenklooster. 

Op dag twee stonden:  het bezoek aan  Saarlouis : de meest Franse stad van het Saarland  en aan Saarbrücken: de hoofdstad. 

Dag drie voerde ons naar ‘De Völklinger Hütte’ : een gigantisch staal- en hoogovencomplex dat uitgeroepen is als Unesco Wereldcultuur-erfgoed . 

Op dag vier  hielden we halt in het idyllische stadje Saarburg met zijn speelse vakwerkgevels en leuke kleine bruggetjes nabij talrijke watervalletjes.  Als afsluiter  brachten we een bezoek aan het Weingut Schafhausen waar we naast de uitleg over de Duitse wijnen, konden proeven van een aantal wijnen en een feestelijk barbecue-buffet.  Met veel lof voor  reisleider Patrik, de buschauffeur en de gids konden we zeer tevreden huiswaarts keren.                                                                                

 

Ontmoetingsdag  COV-Senioren  - DENDERM0NDE

Op woensdag  23 september  trok een gans peloton COV-senioren in gespreide orde naar de feestzaal  Hof ter Velden  in Baasrode voor de jaarlijkse ontmoetingsdag.   Vanaf 9 uur  verwelkomde Miriam Veillefon  de  deelnemers  met koffie en koekjes .  Om 10 uur vertrokken we met bussen naar  het centrum van Dendermonde  voor een geleid bezoek aan het Sint-Alexisbegijnhof en het  begijnhofmuseum.  Onze gids Brigitte liet ons kennis maken met het leven van de begijnen.  In het Vleeshuis-museum  kregen we uitvoerig uitleg over de verzamelingen die betrekking hebben op de oudste geschiedenis van Dendermonde en omgeving. 

Terug in het “Hof ter Velden” wachtte ons een feestelijk middagmaal  en het optreden van  “Het Grote Oor”.  Zjj brachten ons op een ludieke wijze een compilatie van het onderwijs van toen waarin al de geledingen op de korrel werden genomen.   Omstreeks 17.30 uur werd de zeer geslaagde seniorendag afgesloten met het zingen van het COV-lied.